Szép idő van. Lehet, hogy az utolsó forró hétvége Moszkvában. Megint valamilyen százéves rekordok dőltek meg, ilyen forró Augusztus még nem volt állítólag Moszkvában. Nem szeretem a meleget. Nekem maximum 25 fok kell, sőt még az is sok. A szitáló esős, 16 fokos angol klíma az ami jó nekem. De mínusz harmincig is békésen el vagyok. Viszont a plusz harmincötök azok kikészítenek. Szóval, jó ez a nyár, meg minden, de legyünk már túl rajta. Bő lére eresztettem, azt akartam mondani, hogy a szokásos vasárnapi sétámra indultam, ami ebben a forróságban általában a legközelebbi bárig vezet. Hacsak...

Nem telefonál rám az egyik moszkvai barátnőm, hogy akkor most ide meg oda. Általában morgok, de rohadt erőszakosak az orosz nők. Megadtam magam. Fehér nadrág, lenvászon csíkos ing és szandál. Napszemüveg. Irány a Ljubljanka. Ott, a KGB előtt találkozunk. Na, nem azért, hanem mert ott van a troli végállomás.

A Ljubljankától lesétáltunk az egyik kis mellékutcán és kiértünk a Kuznyeckij moszt utcára, amit sétáló utcává varázsoltak pár éve. Így néz ki

Az ilyen sétáló utcákból rengeteg lett az utóbbi pár évben. Pont, mint a bicaj kölcsönzőből is. A bankok versenyeznek, hogy ki tud több kölcsönzőt kihelyezni.

Advertisement

Ez a Szberbank bicajok. Ennyi van belőlük, mármint Szberbank bicajkölcsönzőből a belvárosban.

A zöld pontok, az a bicikli depók helyei. És még vannak piris biciklik is meg valami sárga. Azokból kevés van. Na, de bicaj nem érdekes, mert ittasan itt nem lehet bicajozni. Nem úgy mint a liberalizmus fellegvárába, MO-n.

Advertisement

Úgy képzeltem, hogy itt, a tetőteraszon megpihenünk,

Innen szép kilátás van a Bolshoj teátra meg a Kremle. De le lettem állítva, merthogy nem zabálni meg inni jöttünk ki, hanem város nézni. Mondhatom.

Advertisement

Szóval kitalálta a szöszi, hogy felmegyünk a Petrovkán egészen az Ermitázs kertig. Tudjátok, ott van a Petrovaka 38 környékén, ahol a MUR és a Malaja Koretnaja van. Szóval a Petrovszkij Bulvárnál már ismerős környéken voltam. Itt van a legrondább emlékmű amit a legjobb bárdnak, Viszockijnak valaha is emeltek.

Advertisement

Hála az égnek, a parkot éppen felújították. Nagyban ment a kövezés, márvány vágás stb. Baromi meleg volt, izzadtam és követelőztem, hogy nekem most azonnal folyadék felvételt kell eszközölnöm. Na, a Petrovszkij Bulvár elején pont szembejött ez a műintézmény. Scotland Yard a neve. Eddig még nem láttam, mert általában itt a Munchen sörözőből vagyok jövet, vagy menet.

Belül jól nézett ki. Három szint, ember alig.

A Bellhaven Black sout-ot hamar kihozták

Advertisement

Pintben mérik. A barátnőm az körte cidert rendelt. Fene a gusztusát. Viszont mikor meglátta, hogy mit rendeltem enni, akkor egy kicsit kiakadt :) Szerinte én egy vad ázsiai vagyok, akit kultúrnépek közzé nem is kellene beengedni

Hát kérem, ez skót disznófül pörkölt. Ha lett volna benne piros csípős paprika, akkor akár magyar étel is lehetne. De így skót. Mindig is tudtam, hogy a skótok rokon népek. A haggisuk az isteni, de a disznófül se kutya. Na, lement hozzá még egy stout és hogy oldjam a hangulatot a végére egy London Pride is eszközöltem.

Advertisement

Na, valahogy így megy ez errefelé...